HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

karnevál koppenhágában

rozidániában 2009.06.03. 15:13

bár elég bizarr ötletnek tűnik koppenhágában leutánozni a riói fesztivált.. azért megcsinálták. az egyik hatalmas parkban a sok közül került megrendezésre, persze amolyan dán módra.. azaz a szőke szambatáncosok melett volt elektro színpad dánia legjobb dj-ivel, meg egy két vidámparki elem, mint dodzzsem, körhinta.. és persze mindenféle kaja jó drágáért.

nekünk abból a szempontból volt előnyünk az igazi karnevál megközelítéséhez, hogy volt velünk egy életnagyságú brazil lány is, angel..

akitől megtudtam, hogy a riói karneválnak vallási eredete van.. a latin carne vale kifejezésből ered, melynek jelentése 'búcsú a hústól'.. azaz eredetileg azért rendezik, hogy a nagyböjt előtt még egy nagyot mulassanak, de a karnevál után mindenki csendes, imádságos böjti napokba kezd.

angel beszélt egy hagyományról is, miszerint a fiúk viselhetnek csak nyakláncot a karneválon, kék-fehér színűt, és minél többet, a lányok pedig úgy juthatnak csak hozzá, ha megcsókolják a tulajdonosát.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr951161385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothtaspeter 2009.06.03. 17:21:05

nálunk egy ilyen karneválból, fejlett társadalomhoz méltó tömegverekedés fejlődne ki...
de legalább megfigyelhetjük az állatok viselkedését természetes környezetükben...

rozidániában 2009.06.04. 19:17:19

te mi mást mondanál, kedvesem... :)
süti beállítások módosítása