HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

péknek lenni dániában

rozidániában 2009.05.06. 23:04

tudjuk: egy giccs az életünk.. már félek leírni.. de néha szoktunk kenyeret sütni.. és mikor megsült, frissen, ropogósan, melegen egy kis aldi vajjal és lekvárral megkenve, egy-egy 'how i met your mother' rész mellett habzsoljuk.

'anyánk' tanított meg minket - ő gyakran süt kenyeret, mert nagy a család, és fél kiló kenyér dániában átszámítva kb. 800 forintba kerül...

mindennek a titka - 'anyánk' szerint - liszt, víz, élesztő, egy csipet só és cukor..., egy éjszaka keleszteni, begyúrni (az arányok érzés szerint), 20 percig állni hagyni, tojássárgájával megkenni, 20 perc sütő, 180fok...

Címkék: gasztronómia

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr11107224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mab 2009.05.07. 21:06:58

Lehet bele főtt krumlit is rakni (pürésítve) és előbb azt összekeverni a liszttel, hogy nehogy az élesztőt "meghalassza"- ez már magyarosabb.
Próbálják ki, különben ha nem egy éjszakát kel, hanem csak 2 órát akkor lángos is lehet belőle.

rozidániában 2009.05.08. 18:53:11

köszönjük a tanácsokat, mindenképpen kipróbáljuk a krumplis változatot - az legalább olcsó Dániában.
süti beállítások módosítása