HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

évzáró partyk az utcán

rozidániában 2009.06.04. 22:10

a héten ért véget a tanítás a dán középiskolákban. már hagyományként, ennek megünnepléseként a középiskolások partyt, amolyan utcabált rendeznek a belvárosban. csak egy-két dj, akik teherautóról zenélnek, pár hangfal, pandamacinak öltözött táncos egy autó tetején, egy elcsent piros double-decker busz tömve diákokkal, ami néha tesz egy-egy kört a városban hatalmas ricsajjal felverve a hűs koppenhágai nyugalmat, bicikliről árult szalámisszendvicsek, sör - mindenkinek legalább egy a kezében, ha nem kettő, tinédzsertömeg, buborékfújógép, bokáig szemét.

ha valamelyik másik európai városban lennénk, valószínűleg nem a következő történne, vagy ha mégis, nem menne simán...,

DE! koppenhágában pontban 10kor elhalkul a zene, a fiatalok szétoszlanak.. legalábbis továbbállnak valami zárt pub-ba, vagy táncolni mennek... de pontban 10kor elindulnak.

elöl a teherautó a buborékfújógéppel és a dj-vel (mindez néhány segítő szándékú rendőr felügyelete mellett), mögötte a double-decker busz továbbra is tömve diákokkal, és ami utána jött, azt nem csodálom, ha nem hiszitek el,

de saját szememmel láttam, egy zöld takarítóbusz diákokkal, akik felseprik, feltakarítják az utcákat, az általuk termelt szemetet!!!!

WONDERFUL COPENHAGEN

 

Címkék: társadalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr651164357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása