HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

'friheden'-nél a dán posztmodern remeke.. petinek ajánlva

rozidániában 2009.02.06. 23:57

 

 de mi lehet ez?

a legkreatívabb megfejtők között közjegyző jelenlétében kisorsolunk egy dán 'királyi családos' falinaptárat..

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr10927701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dy 2009.02.07. 00:45:28

A súly amit a nemzet a vállán cipel?! :)

Frame 2009.02.07. 05:04:21

Szerintem ez egy hatalmas kutya aminek az a feladata hogy megóvjon téged minden bajtól míg haza nem érsz...
Tényleg vigyázz magadra!

Kozonithy 2009.02.08. 00:19:55

Jaj, hát ez az a kő, és a koppenhágai szocreál diadalív...

Frederich IX Christiernsson af Oldenburg a Slesvig-Holsten-Sønderborg-Lyksborg-ház sarja építtette a XX. század közepén, megirigyelvén a franciák diadalívét, csak tudod, nagy szegénység honolt Dániában, és a jobbágyokat is igen-igen sanyargatták abban az időben. Így nem tudtak Jean-Arnaud Raymondhoz és Jean François Chalgrinhoz hasonló kaliberű építészeket hívni a franciáktól, meg kellett elégedniük - az építészetben nehezen értelmezhető stílus - a szocialista realizmus egyik szovjet vendégépítészének (Merkulov) keze munkájával, aki nem mellesleg a Szovjetek Palotája (lásd: www.muar.ru/ve/2003/moscow/03e.htm) egyik társépítésze is volt!!! (Hoppá!) Ezt az épületet nagyobbra tervezték, mint az amcsi viskót, az Empire State Buildinget, tetejére pedig egy 100 méteres Lenin szobrot gondoltak, ahogy a mellékelt ábrán is utalnak rá. De mivel mindezt sajnálatos módon egy, a Vörös téren álló székesegyház felrobbantása árán sem állt módjukban vasbetonba manifesztálni, maradt szegénynek a dánok koppenhágai "Arc de Triomphe"-ja, tetején a nagy kővel, mellyel - ahogy emlékirataiban is megírta - burkoltan Leninnek kívánt emléket állítani, ahogy azt eredeti, palotás terveiben megálmodta volt.

(Ha nem hiszed, lécci ne járj utána...)

A falinaptár reményében, szeretettel:
Mica

Ziminnyo 2009.02.08. 11:33:43

Kedves Rozi!

Ez tuti az a kő, amelyet János vitéz dobott el még anno tudod! "Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg" No szóval most ti örülhettek, hogy nem rátok esett, hanem ezt a furcsa műalkotást. :)

mab 2009.02.10. 00:22:43

Tudom jó kiéheztetni az olvasókat, meg jó ez a királyi családos trükk, de napok óta (3) nincs új a blogon....???? Talán Youssuf az oka????
süti beállítások módosítása