HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

szociológusok a békéért. húú..

rozidániában 2009.02.17. 17:10

a mai 'conflict and peacemaking' órán nemzet és állam lehetséges kombinációiról is szó esett. példaként youssef törökországot és a kurdokat hozta fel. a török lány egyből jelentkezett, hogy saját országának védelmére keljen.

mondhatni, a csoportban a 'nemzetközi helyzet' hirtelenjében felfokozódott.. érvek hangzottak el pro és kontra -amik ijesztően jól körvonalazták a nemzetközi kapcsolatok tényleges hálóját.. 

persze régóta várható volt, hogy egy ilyen témájú órán a különböző nemzeti identitásból fakadó véleménykülönbségek előbb-utóbb kiütköznek.

aztán a mi csokibarna-mosolygós youssefunk bölcsen és nagyon határozottan elmondta azt, ami miatt ez most ide felkerül..

miszerint akkor tudunk csak ebben a témában elmélyülni, és hatékony 'peacemaking'-et művelni, ha félre tudjuk tenni a politikát, a saját érzelmeinket, elköteleződéseinket, és megpróbálni a lehető legobjektívebben vizsgálni a konfliktust. és ha ez nem sikerül, akkor hiába megyünk vissza a saját országainkba (vagy bárhová) megpróbálni orvosolni a problémákat, mert a konokságunk még inkább megrekeszti az egészet. el kell tudnunk vonatkoztatni, hogy egészében lássuk a konfliktus összetevőit..

nem mondott újat, vagy egyedülállót.. de amit mondott, azt fontosnak, és rendkívül aktuálisnak érezzük.

- még annak ellenére is, hogy elég utópisztikusnak hat egy kárpát-medencében felcseperedett magyar, vagy a mai balkán vagy palesztína.. ésatöbbi.. számára.

bob marley forog a sírjában...

Címkék: 1etem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr26948890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása