HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

a szélről

rozidániában 2009.03.05. 23:06

a szél örökösen, makacsul fúj a dán félszigeten. minden irányból; hol gyengébben, már-már kedvesen, hol viharosan, fitogtatva hatalmát az elemek fölött.., de sosincs csendben - szélcsendben. vagy ha mégis, minduntalan visszatér, hogy emlékeztesse az  itt élőket a hatalmi viszonyokra. minden második ház udvarán lobog a piros-fehér dán zászló - mutatva az éppen aktuális szél irányát és erejét. a zöld tájat fehér , szorgos szélkerekek tarkítják - a dán horizont pitypangjai. a hűs tengeri szél magával hozza a friss levegőt, megtisztítja a város utcáit. ma a házunk előtt egy egész csapat pici szőke gyerek rohangált a viharos erősségű szélben. (mi persze újfent nem értettük az egészet.., hogy miért nem maradnak inkább a biztonságos és meleg házban.. és hogy a hasonlóan szőke szülők miért engedik..) a kis porontyok táncra és játszani hívták a szelet.. kacérkodtak, próbálgatták.., és sikoltoztak egy-egy hevesebb széllökésnél, amikor a levegő ura erőteljesebben szállt be a 'játékba'. mintha sok pici bolha egy elefántot próbálna hálóba keríteni.. 

dániában talán azért boldogok és könnyedek az emberek, mert a szél minden nap keresztülfúj az országon. elvisz magával minden bánatot, sérelmet és nehézséget, megtisztítja a gondolatokat..

odahaza is jól jönne egy kis szél...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr24984346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothtaspeter 2009.03.06. 09:25:26

nagyon szépen írtad le a gondolataidat.
olyan büszke vagyok Rád... :)

a szél pedig tisztítson..,
ha érdemesek rá az emberek..,
tisztogathatna itt is, mert igény van rá ugye.

de én fázós vagyok.
úgyhogy míg újra velem nem leszel..,
addig várjon a künn határban...
ha itt leszel, akkor majd be tudok takarózni Veled...

Ziminnyo 2009.03.09. 00:11:13

:D Talán azért mert szőkék, azért nem érzik ezeket a szeles viharos kérdéseket :). Ha esik, ha fúj focizik a szőke gyerek.
süti beállítások módosítása