HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

eiko

rozidániában 2009.03.19. 02:12

eiko a kedvenc erasmusosom, de gondolom, ezt sokan elmondhatják. jelenség. :)

a - tegnap óta - 21 éves, [a kép a tegnapi szülinapi party-n készült..eiko a fekete hajú, ferde szemű ;), mellete a nem sárga pólós teresa, az olasz lány, és a sárga pólós lány zita. igen, a kép nem sikerült jól, két elég részeg international student készítette..] mindig mosolygós, higgadt lány pár hónapja - életében először - hagyta el ázsiát, hogy egy évet az európai kultúra ölén, éppen koppenhágában töltsön el. hát igen. azt is mondhatjuk, hogy nagyjából egyedül van a nemzetiségével. szociológiát hallgat, egészen pontosan 'gender studies'-t (nemek szociológiája).., persze nem feminista. csak az ő országában mások a hagyományok, és szeretné jobban érteni, miért van otthon az anyukája egész nap, és csak az apukája dolgozik és mozdul ki...

eiko igazi japán. mindig is úgy képzeltem japánt, azt is mondhatnám, hogy mostmár gyakorlatilag ő testesíti meg. számomra. valami elmondhatatlan alázat  (de tartás) és kimértség valami megmagyarázhatatlan titokzatossággal vegyítve... 

a legnyitottabb diák, akit ismerek. mindenhol ott van, és szinte mindenre vevő. és igen, tetszenek neki az európai fiúk, különösen a szőkék. (már meg is környékezte egy dán fiú, de ő csaknem makrancosan, de udvariasan, és még mindig kimérten visszautasította.) ő az, akinek 'so cool', hogy mi tollal írunk, mert az ő országában mindent - még a vizsgákat is - ceruzával írnak; akinek ha azt mondjuk, igyunk egy teát, leül a földre.. :) ; aki ha számokról beszélgetünk, mindig először le kell írnia az ujjával a tenyerére, hogy akkor az mennyi is..mert náluk ugye máshogy... ; aki nem érti a kérdést, hogy nehéz-e az arab betűkkel boldogulnia.. hiszen amíg nekünk kábé 40 betűnk van, nekik 300... ; aki még sosem hallot a 'spice girls'-ről; és akit egyedül akkor tudsz kihozni a sodrából, ha megkérdőjelezed, hogy az ipodja a legújabb gyártmány (és erről nem nyit vitát) - amire különösen büszke, mert a hátuljába bele van japánul írva a neve.. ; akit mindig hamar kiüt az alkohol; aki pár hete evett életében először nutellát, és nagyon ízlett neki :)  ; aki néha énekel magában; életében először látott csocsót, és bár még mindig nehezen oldódik fel benne, azért már lazul; aki amúgy 6 éves kora óta balettozik, és mellesleg táncolta a diótörőt, és néha csak úgy fogja magát, és úgy jár, mintha színpadon lenne - még mindig hatalmas alázattal;  aki mindig és csodálkozva megismétli a kérdésed utolsó tagmondatát :)

és még lenne mit sorolni...annyira.. aranyos, hogy az leírhatatlan.. és nem is ez a jó szó.. nem úgy aranyos, mint egy kiskutya, vagy mint egy kedvesebb szomszéd..

azt hiszem olyan, mintha egy nagyon különleges, apró csodát egy koppenhágai hógömbbe zártak volna.

Címkék: erasmus

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr121011079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cyber security training uk 2019.06.05. 03:18:32

Football manager 2008 русификатор - Bennett Vieira blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziminnyo 2009.03.20. 23:05:23

Távol-Kelet egy tényleg más világ. Minket a Thai lányok magáztak, mert ott ez a szokás. De mindig mosolyognak és jó kedvük van, ha meglátnak.
süti beállítások módosítása