HTML

rozi dániában

Friss topikok

Linkblog

erasmus gasztronómia 4 hónap távlatából

rozidániában 2009.05.29. 10:51

ijesztően hangzik, már az első hónapban mintegy determinisztikusan eldőlt, miket fogunk enni a maradék hónapkoban. kitapasztaltuk, mi a legolcsóbb, sőt, hogy mi hol a legolcsóbb, és ennek alapján kb.7 menüben össze tudom foglalni étkezési szokásainkat főbb összetevőit:

SPAGETTI

egy kedves tanárunk, akinek nem írom le a nevét, de talán mindenki tudni fogja, kire gondolok, ha azt mondom, hogy mikor zita tanácsot szeretett volna kérni tőle azt illetően, hogy melyik európai városba menjen ki tanulni a lehetőségek közül, szóval..

- Tanár Úr, tanácsot szeretnék kérni...,

a válasz a következő volt:

- Ne vetesse el... (XD)

szintén ő mondta, hogy 'készüljön fel rá, hogy egész félévben spagettit fog enni'. gondolom akkor még zita sem vette ezt komolyan, sőt, túlzásnak is érezte.

Azonban teljesen beigazolódott, és mostmár mi is alátámaszthatjuk: a spagetti a legolcsóbb meleg kaja: 1 cs tészta (4 alkalomra elég kettőnknek),  1 konzerv paradicsomszósz (2 alkalomra elég kis vízzel felöntve), 1 konzerv vagdalthús (otthonról, és ezt sikerült a félév kezdete óta 1 konzervre redukálni kettőnkre), és ízlés szerint hozzáadunk oreganot vagy bazsalikomot. néha azért hagymát vagy fokhagymát is aprítunk alá. 2 hétben kb 3x eszünk, nagyjából ez az arány.

LASAGNE

az 'a*diban' vásárolt darabonként 10 DKK (~380 HUF) félkész fagyasztott lasasgne is bevált: olcsó, meleg, fél óra alatt megsül, bár a minőség annyira nem 'olasz'...

REGGELIRE

reggelizéseink sarokkövei a 10 DKK-ért vásárolt csokis müzli tejjel (0,1%-0,5%-os zsírtartalommal!!!), néha joghurt, ami itt különösen finom, de amit minden alkalommal mindenképpen... kenyér/zsemle/süthető bagett, vaj és lekvár (legyen az a nagymamáktól vagy az 'a*diból' a 'vödrös' kiszerelés.

VIRSLI

szintén az 'a*diban' vásárolt családi kiszerelésű virsli, amit altalában simán - főzve fogyasztunk kecsappal, majonézzel, mustárral (ezeknek a szószoknak egyáltalán nem olyan ízük van, mint otthon...a majonéz egyenesen borzasztó, a mustár méregcsípős). persze kenyérrel, és igen gyakran tükörtojást ütünk mellé.

SÜLTKRUMPLI

ugyancsak az előbbi élelmiszerláncra hivatkoznék, 1kg sütni való krumpli (felszeletelve, ttudjátok). csak simán kisütjük, és a fentebb felsorolt szószokkal, (zita +kenyérrel és +sóval) fogyasztjuk.

HUNGARIAN EXPORT TÉLISZALÁMI

nem múlhat el nap - vagy ha elmúlik, az már nem jelent sok jót -, hogy az én zitám ne egyen szalámit. ezen menü a nap bármely szakában beiktatható, akár még éjfél után is. a fokhagyma mellé elengedhetetlen kiegészítő. (megszerettem idekinn a fokhagymát)

MÁKOS TÉSZTA (de ezt már ritkkábban)

az otthonról kicsempészett mákkal és az itteni olcsó spagettitésztával... egy kis cukor... hmm..

és kramer ági titkos sütireceptje, amiről majd később...

Címkék: gasztronómia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozidaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr301150512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása